House Of Generations
This house has been owned by at least three generations. Whilst it has a nice history we also found it in a state of an urgent requirement for a full refurbishment. Over time it had been converted into two flats. It was our task to reinstate it as a family home and whilst doing so we have also added a loft conversion and rebuilt a side-infill extension. The result takes clues from the past whilst being modern throughout. A rich and bold material palette provides a surprisingly serene canvas for the Scandinavian furniture owned by the clients. The correct ornamental plasterwork is reinstated; entire rooms are painted in perhaps unusual colours and a pale herringbone wooden floor gives the house a classic and yet timeless feel. This has been refined with the extensive use of marble, walnut, white-washed brickwork, caustic tiles, polished brass details and even a re-interpretation of stained glass windows. At the back a new crittall-style steel glazed frontage is seemingly balancing the existing first floor extension above. Through these doors one can fully appreciate the remodelled rear garden. New skylights flood the redefined space with extra natural light. Rooms have been rearranged, cut back, opened up and expanded to provide a completely new, much more space efficient layout with all circulation spaces kept to a minimum. A generous loft conversion has been achieved by lowering the existing ceiling of the floor below without causing any visual impact. In return a dramatic new master bedroom with a stunning ensuite bathroom has been provided.

By continuing to browse this site, I agree Space Group Architects and the Houzz group may use cookies and similar technologies to improve their respective products and services, serve me relevant content and to personalise my experience. Learn more about the Space Group Architects's Privacy Policy and Houzz's Privacy Policy.